Om Konsulatet

Konsulatet spanar pÄ norra Sverige med fokus pÄ Norrbotten och VÀsterbotten, lÀnen som gÄr i brÀschen för den stora industriomvandlingen. SÀndebuden gör som de vill och sÀger vad de vill.
Följ Konsulatet hÀr ocksÄ: facebook.com/poddenkonsulatet, poddenkonsulatet pÄ Instagram och som Konsulatet1 pÄ Twitter.

 PÄ Konsulatet pratar vi högt och lÄgt om allt spÀnnande som hÀnder i norra Sverige. Följ oss gÀrna pÄ Facebook ocksÄ!

Kontakt:
lulea@konsulatet.nu

Konsulatets adress:
c/o Slovakiska Republikens HonorÀrkonsulat i LuleÄ
BoskatavÀgen 30
976 31 LuleÄ

De hÀr vÀlgörarna
gör allt möjligt för oss

 


BERNDT TIBERG
Copywriter, företagare, pensionÀr. Har rötterna i sörmlÀndska metropoler som Mellösa, Valla och Katrineholm. Socionom som bytte yrkesbana för drygt 40 Är sedan. Flyttade till LuleÄ, gifte sig och startade reklambyrÄn Partners/Vinter. Numera sin egen boss i konsultbolaget Autumn Leaves som fÄtt namn efter vÀrldens bÀsta jazzlÄt. Debuterade som kÄsör i Katrineholms-Kuriren 1968, i dag krönikör i Norrbottens-Kuriren. SamhÀlls- och nÀringslivsorienterad. Golfare som gjort hole-in-one.
JONAS LUNDSTRÖM
ByrÄkrat, samhÀllsvetare, musikintresserad. Infödd norrbottning som aldrig bott nÄgon annanstans, men jobbat utanför lÀnet nÀstan jÀmt. Universitetsadjunkt som bytte bana till privat nÀringsliv via en mandatperiod som heltidspolitiker i LuleÄ kommun. Arbetar vid Region VÀsterbotten som chef för NÀringsliv och SamhÀllsbyggnad sedan 2015. Mellan 2014-2020 krönikör i Norrbottens-Kuriren. Konsul för Slovakien i norra Sverige. Nyfiken och vetgirig. Killgissar bara ibland.
MALIN ÖHRLUND
Företagare, mamma, journalist. Född och uppvuxen i Smedsbyn, kĂ€rleken ledde till en emigration till PiteĂ„ och NorrfjĂ€rden. JournalistkarriĂ€ren inleddes som 14-Ă„ring pĂ„ Norrbottens-Kuriren och efter 20 Ă„r i branschen blev det karriĂ€rbyte. Numera VD för familjeföretaget Öhrlunds Åkeri AB, svĂ„rt engagerad i branschfrĂ„gor via styrelseuppdrag i bl a BDX och Sveriges Åkeriföretag. Anlitad som krönikör hos gamla arbetsgivaren, men numera en helt fri penna. PĂ„ alla sĂ€tt och vis.